was successfully added to your cart.

Winkelwagen

2018-09-01 | Marco Kroon onthult extra monument naast Nationaal Indië-monument

By 5 september 2018Uncategorized

In Roermond hebben vandaag duizenden veteranen en nabestaanden van militairen de Indië-herdenking bijgewoond. Bij het Nationaal Indië-monument werden de meer dan 6200 Nederlandse militairen herdacht die tussen 1945 en 1962 zijn omgekomen bij missies in de toenmalige overzeese gebiedsdelen Nederlands-Indië en Nieuw-Guinea.

Marco Kroon onthulde nog een extra monument naast het bestaande Nationaal Indië-monument. Dit Verbindend Monument moet de banden verstevigen tussen veteranen in het toenmalige Nederlands-Indië en Nieuw-Guinea en veteranen die later door Nederland en de VN zijn uitgezonden.

Bert Gelderblom

Author Bert Gelderblom

More posts by Bert Gelderblom

Leave a Reply