was successfully added to your cart.

Winkelwagen

2019-09-19 | Opening 4 daagse bevrijdingsfestival Brunssum

By 26 september 2019Uncategorized

Als ere-beschermheer van de Britse militaire begraafplaats in Brunssum was Marco Kroon vandaag als eregast van de gemeente Brunssum aanwezig bij de opening van het vierdaagse bevrijdingsfestival. Tijdens een indrukwekkende ceremonie werd aan de 328 gesneuvelde militairen het ereburgerschap van Brunssum verleend. Vele nabestaanden waren daarvoor uit de gehele wereld samengekomen. Als speciale gast las Victoria Lewis-Jones een brief voor van haar moeder, Vera Lynn. De inmiddels 102 jarige WW2 legende kon tot haar grote spijt niet aanwezig zijn.
Marco: “er zijn zo’n 13.000 Commonwealth begraafplaatsen in de wereld maar die in Brunssum was de eerste waar de lokale bevolking de graven ‘adopteerden’ om deze te verzorgen. Uit dankbaarheid voor het ultieme offer van de gesneuvelden en uit respect voor mijn Britse grootvader zal ik daarom ook deze begraafplaats op alle vlakken blijven steunen. En om af te sluiten met de woorden van Vera Lynn….we’ll meet again”.

Ook aanwezig waren o.a. burgemeester Gerd Leers, Gouverneur van Limburg, Theo Bovens en alle nationaliteiten vanuit NATO HQ Brunssum, vertegenwoordigd door hoge officieren.

Op de foto’s Marco met Victoria Lewis-Jones en een oude bekende: Arend, oud-commando met A.L.S. die ondanks ondanks zijn ziekte altijd positief en strijdlustig is.