was successfully added to your cart.

Winkelwagen

2019-10-21 | Uitreiking Rode Koorden

By 5 december 2019Uncategorized

Afgelopen week was Marco Kroon eregast op de Zwaluwenberg (IGK) bij de uitreiking van twee Rode Koorden. Deze onderscheiding wordt uitgereikt aan personen die levensreddende handelingen hebben uitgevoerd. In dit geval betrof het Nick Roest en wachtmeester Altena, twee leden van de toenmalige verkenningseenheid 6.9, 104 verkenningseskadron. Zij hebben het leven gered van voormalig HUZ1 van Dort. Helaas heeft hij zijn benen verloren door een aanslag maar door ingrijpen van Roest en Altena kon hij zijn redders de onderscheiding uitreiken.
De rest van de eenheid werd verrast met een bronzen schaalmodel van de Fennek, het standaard verkenningsvoertuig van de Koninklijke Landmacht.
Marco: “ik hoop van harte dat we de eventuele pijn van het gebrek aan erkenning en waardering uit het verleden met dit gebaar enigszins kunnen verzachten. Ik ben in elk geval ontzettend blij en trots dat ik een kleine bijdrage heb kunnen leveren aan de totstandkoming van deze ceremonie. In mijn optiek verjaart erkenning en waardering namelijk NOOIT”.