was successfully added to your cart.

Winkelwagen

2019-10-26 | Herdenking gesneuvelde Britse militairen bevrijding Den Bosch

By 5 december 2019Uncategorized

Vandaag was Marco Kroon op eigen initiatief aanwezig bij de 75- jarige herdenking van de gesneuvelde Britse militairen gedurende de bevrijding van Den Bosch. Marco: “van kinds af aan ben ik al gefascineerd geweest door het monument dat in 1953 werd opgericht ter nagedachtenis aan de zware strijd van de 53th Welsh Division.
Ik ben daarom ook altijd zeer trots geweest dat ik de kleinzoon ben van een van deze bevrijders. Vandaar dat ik sinds jaar en dag met veel respect aansluit bij deze herdenkingsdag in oktober. Vroeger stond ik daar altijd als trotse inwoner van Den Bosch en de laatste jaren heb ik zelfs de grote eer gehad om deze eenvoudige maar uiterst waardige en respectvolle ceremonie, als Ridder Militaire Willemsorde bij te mogen wonen.
Vol trots toon ik elk jaar mijn diepste respect voor mijn grootvader en zijn strijdmakkers die tevens het hoogste offer hebben gebracht voor onze vrijheid. De laatste jaren was dit altijd op uitnodiging van de gemeente ‘s-hertogenbosch maar helaas heeft het gemeentebestuur dit jaar anders besloten. Ik vrees dat het zwaarbevochten recht dat “iedereen in Nederland onschuldig is totdat tegendeel bewezen is” helaas voor mij niet opgaat. Jammer maar geen probleem. Mijn respect en bewondering voor zowel mijn grootvader als zijn eenheid zit niet beklonken in een officiële uitnodiging maar komt vanuit mijn hart. Opa bedankt voor onze vrijheid en ik wens het gemeentebestuur van ‘s-Hertogenbosch, haar inwoners, de 53th Welsh Division en al haar nog in leven zijnde bevrijders, oprecht een supermooi en waardig bevrijdingsweekend. We mogen de offers van deze Britse helden nooit vergeten. We will remember them”.