was successfully added to your cart.

Winkelwagen

2020-01-13 | Marco Kroon uitgenodigd door Engelandvaarder Eddy Jonker

By 20 januari 2020Uncategorized

Afgelopen weekend was Marco Kroon uitgenodigd door Eddy Jonker, een van de laatste nog in leven zijnde Engelandvaarders. Hij hoopt dit jaar 100 te worden.
Marco: “we hebben heerlijk gedineerd en ik heb genoten van verhalen die ik nog nooit eerder van hem gehoord had. Verhalen over mannen zoals Peter Tazelaar en Chris Krediet. Namen die vreemd genoeg niet veel mensen kennen maar die volgens Eddy eigenlijk in een adem genoemd dienen te worden met Erik Hazelhof Roelfszema, oftewel de Soldaat van Oranje. Als ik zo de verhalen hoor, deel ik zijn mening. Vreemd dat de namen en daden van deze mannen niet erg bekend zijn. Want ere wie ere toekomt.
Eddy, (ik mag hem geen meneer noemen) en ik hebben de laatste jaren een speciale band opgebouwd. Een geweldige man, klein van stuk, maar met een enorm groots karakter en dito levensverhaal.
Ik heb diep respect voor hem. Eddy is een echte held en verdient voor zijn daden ter bevrijding van ons land gedurende WW2, eeuwige eer en roem. Eddy,bedankt. Hopelijk mag ik nog lang van je verhalen genieten”.