was successfully added to your cart.

Winkelwagen

2020-03-10 | Marco Kroon bij heruitreiking militaire onderscheidingen aan Jamal

By 13 maart 2020Uncategorized

Vandaag was Marco Kroon aanwezig op de Thuisbasis veteranen in Eelde bij de (her)uitreiking van militaire onderscheidingen van de getraumatiseerde veteraan Jamal.
Zijn trauma leidde tot veel persoonlijke problemen waardoor hij helaas ook in de schulden kwam. Een deurwaarder legde daardoor uiteindelijk beslag op zijn spullen waaronder ook zijn uniform en dierbare onderscheidingen zonder pardon werden afgenomen. Dit leidde tot veel ophef. Ook in de media werd deze schandalige en ondoordachte actie opgepikt.
Vandaag is dan eindelijk de dag dat hij met inzet van zijn advocaat, veteranen en oud-collega’s zijn geliefde uniform en de daarbij behorende onderscheidingen weer terug krijgt.
Onder grote belangstelling vanuit de pers en veteranen reikte generaal Smits de versierselen uit. Jamal genoot zichtbaar van deze erkenning en voelde zich als veteraan eindelijk na maanden in deze kwestie weer in ere hersteld.
Jamal diende met majoor Kroon in zowel Bosnië als Irak.
Marco: “Jamal, gefeliciteerd maatje. Hopelijk gaat ook op andere vlakken het licht iets meer voor je schijnen. Sterkte en veel succes.
Brothers in Arms!”.