was successfully added to your cart.

Winkelwagen

2021-10-31 | Roel Reiné gaat film opnemen over het leven van Marco Kroon

By 15 november 2021Uncategorized

Roel Reiné gaat in 2022 een film opnemen over het leven van Marco Kroon. De regisseur, bekend van onder meer de hitfilm Michiel de Ruyter, meldde eerder al aan de film Onder Vuur te werken. Maar door de toekenning van een zogenoemde Telescoop-bijdrage van het Filmfonds is de financiering van het project vrijwel rond.

Het is de derde keer dat Reiné de Telescoop-bijdrage ontvangt. Eerder kreeg hij het geld voor de films Michiel de Ruyter en Redbad.

“We zijn al jaren bezig met een film over Marco Kroon”, aldus de regisseur. “We hebben een grote financiële stap gezet richting realisering, dus we hopen in 2022 te draaien. De film heeft het boek Danger Close van Kroon en alle recentere situaties waarin hij is beland als input.”

Het is nog niet bekend wie de hoofdrol gaat spelen. Het scenario is van Alex van Galen, met wie Reiné in het verleden al regelmatig samenwerkte. De film wordt geproduceerd door KeyFilm en AVROTROS. Dutch FilmWork zal Onder Vuur in de Nederlandse bioscopen uitbrengen.

Foto: Marion Golsteijn > Opnamen van de speelfilm Michiel de Ruyter in het Markermeer bij Lelystad. In het midden met pet regisseur Roel Reiné