was successfully added to your cart.

Winkelwagen

21-11-2012 | Marco Kroon bij Moraalridders

By 21 november 2012Uncategorized

Marco Kroon was op 21 november te gast bij Moraalridders, het EO programma van Van Tijs van den Brink en Andries Knevel. Hij sprak over zijn boek “Leiderschap onder vuur’ dat op 25 november in de boekhandel ligt.

‘Volgen is nooit mijn sterkste kant geweest.’ Dat zei kapitein en drager van de Militaire Willems-Orde Marco Kroon woensdag in het EO-programma Moraalridders. ‘Ik ben eigenwijs en van kindsaf aan wilde ik het voortouw nemen.’

Kroon, die de hoogste militaire onderscheiding kreeg voor zijn heldhaftige optreden in Afghanistan, schreef een boek over leiderschap. ‘Ik merkte dat wat ik zeg en doe serieus genomen wordt. Daarom schreef ik dit boek voor jonge militaire leiders.’ In zijn boek maakt Kroon zich hard voor vaste principes zoals die van “innerlijke discipline”. ‘Een militair moet dingen doen omdat hij er het nut het het belang van inziet, niet omdat het hem opgedragen wordt.’